Navigation for denne sektion

  • Børnerådgivning

Børnerådgivning

Børns Vilkår – rådgivning og uddannelse af frivillige rådgivere
Rigtig mange børn i Danmark lider under ikke at have en ordentlig voksenkontakt. TrygFonden har bl.a. derfor indgået et samarbejde med Børns Vilkår for perioden 2009-2012 vedrørende drift og udvikling af den samlede rådgivningsfunktion hos Børns Vilkår. Samarbejdet omfatter også udvikling og etablering af en egentlig rådgiveruddannelse.

Rådgivningen i Børns Vilkår består af:

BørneTelefonen
BørneChatten 
Forældretelefonen (rådgivning vedr. børn)
BørneBrevkassen

En betydelig del af de mere end 12.000 årlige anonyme rådgivninger drejer sig om alvorlige problemstillinger som omsorgssvigt, vold, spiseforstyrrelse og incest. Også mindre alvorlige men i høj grad problematiske temaer som fx ensomhed fylder meget. Mere end 130 frivillige med børnefaglig baggrund er ansat til at besvare børnenes henvendelser.

Ny rapport
Rapporten sammenligner de to rådgivningstilbud BørneChatten og BørneTelefonen. Hvem er de unge, der henvender sig? Hvad taler de med rådgiverne om, og hvordan forløber samtalerne?

Læs rapporten her.

Mediesamarbejde
Lige som mange andre, så har skuespillerne i tv-serien 2900 Happiness valgt at sætte fokus på Børns Vilkårs arbejde for børn og unge i Danmark.

Se videoerne her.

Seneste nyheder fra TrygFonden

Ny børnerådgiveruddannelse sætter fokus på udsatte børn og unge
10.05.2010
TrygFonden støtter ny efteruddannelse i at rådgive børn
02.02.2009
Børn kan få rådgivning uden at indblande forældrene
02.02.2009
Flere nyheder

Samarbejdspartnere

Børns Vilkår
Børns Vilkår en privat, humanitær organisation, der i 30 år har arbejdet for alle børn i Danmark, men med en særlig indsats for de børn, som har det svært.
http://www.bornsvilkar.dk

Tilmeld dig TrygFondens Netværk og få viden om vores aktiviteter, og hvordan vi skaber tryghed på områder, der interesserer dig.

Tilmeld dig netværket


TrygFonden smba (TryghedsGruppen smba)
Lyngby Hovedgade 4, 2. sal · DK - 2800 Kgs. Lyngby
Telefon: 45 26 08 00 · info@trygfonden.dk